Disneyland Paris

Staking in Disneyland Paris: 'Slecht behandeld en slecht betaald'

02-10-2018, 23.18 uur | ReactiesFoto: ED92

In Disneyland Paris hebben vandaag tientallen medewerkers gestaakt. Schoonmakers besloten het werk massaal neer te leggen. Ze demonstreerden urenlang voor de ingang van Disney's Newport Bay Club Hotel.

Het gaat om personeel van het externe bedrijf Onet, dat door Disneyland wordt ingehuurd voor het poetsen en onderhouden van de hotels. In een flyer klagen de medewerkers over "intimidatie en discriminatie op de werkvloer, slechte werkomstandigheden en te strenge regels". Ook vinden ze dat ze te weinig betaald krijgen.


ZIE OOK: Bezoekers Disneyland Paris onwel door giftige stof

De eerste demonstranten arriveerden rond 08.30 uur. Ze vertrokken aan het eind van de middag. Een vakbondsleider laat aan regionale media weten dat er de komende tijd meer acties volgen als de de situatie niet verbetert.

"Accepteer alstublieft onze excuses voor mogelijke overlast veroorzaakt door onze externe leverancier", staat in een verklaring die Disneyland toonde aan hotelgasten. "We doen er alles aan om de overlast te beperken." De kamers in het luxe hotel zijn schoongemaakt door uitzendkrachten.

ZIE OOK: Megarenovatie van hotel Disneyland Paris uitgesteld

Reacties