Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Duits tijdschrift kraakt Phantasialand af: 'Een regelrechte ramp'

25-09-2018, 13.58 uur

Een bekend Duits tijdschrift stampt Phantasialand volledig de grond in. Het attractiepark wordt deze week gefileerd in een reportage van het gerenommeerde zakenblad Wirtschaftswoche. Volgens een verslaggever is het schandalig dat Phantasialand zich het 'beste pretpark van Duitsland' noemt.

Journalist Marcus Werner wilde testen of Phantasialand écht de nummer één van het land is. Dat viel vies tegen. Het begint al bij de verschillende themagebieden, klaagt hij. "Het concept is mij een raadsel. Themadeel Berlijn ziet eruit als een voorstad van Hannover. En dan zijn er de landen China en Mexico, aangevuld met het continent Afrika en de onbegrijpelijke onderdelen Fantasy en Mystery. Waar is de samenhang, waar is de logica?"

Ook de infrastructuur slaat nergens op, schrijft Werner. "Alles is te dicht op elkaar gebouwd. Het park wordt doorkruist door steile trappen, muren, hekken en netten. Soms krijg je op weg naar een attractie het gevoel dat je vanaf een nooduitgang naar een parkeergarage loopt. De bewegwijzering is bovendien een regelrechte ramp."

De attracties zelf konden de journalist slechts deels bekoren. "Afgezien van de nieuwe achtbanen lijkt alles verouderd", zegt hij. "Als je de jaren zeventig wilt herbeleven, kom dan naar Phantasialand." Een restaurant in themadeel Berlijn heeft volgens Werner "de uitstraling van een personeelskantine op een booreiland". "Versleten tapijten, kapotte meubels en lage plafonds met kabels."

Verder foetert de verslaggever over vieze, lege kraampjes, onvriendelijke, ongeïnteresseerde medewerkers en taalfouten op informatieborden. De entreeprijs van 47,50 euro noemt hij "buitensporig arrogant". "Let wel: het véél grotere Europa-Park kost 49,50 euro."

Bij de prijs voor 'Duitsland beste pretpark', waar Phantasialand zo graag mee pronkt, zet Werner dan ook vraagtekens. "Die prijs blijkt gebaseerd te zijn op een nietszeggende online poll. Parken die hun fans via social media oproepen om te stemmen, maken de meeste kans. En de juryprijs van dezelfde site ging nota bene naar Europa-Park."

Looopings heeft een woordvoerder van Phantasialand om commentaar gevraagd, maar er kwam geen reactie.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be