Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Directeur Wildlands Adventure Zoo Emmen weg

19-09-2018, 13.28 uur

De directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen stapt per onmiddellijke ingang op. Frankwin van Beers neemt afscheid van het noodlijdende Drentse dierenpark. Het is hem de afgelopen jaren niet gelukt om Wildlands op de kaart te zetten.

De positie van Van Beers stond al langer onder druk. Het park kampt sinds de opening in 2016 met tegenvallende financiële resultaten, negatieve recensies en lage bezoekersaantallen. Zelfs de komst van een dubbele achtbaan kon het tij dit jaar niet keren. Dat was de druppel, vertellen ingewijden aan Looopings.

In een officieel persbericht staat dat beide partijen samen tot de conclusie zijn gekomen dat "een nieuwe periode ook een nieuwe leiding verdient". "Dit is een natuurlijk moment om het stokje over te dragen."

Van Beers begon negen jaar geleden bij het oude Dierenpark Emmen, dat inmiddels plaats heeft gemaakt voor Wildlands. "Met hart en ziel heb ik leiding gegeven aan het verwezenlijken van dit unieke project, samen met het hele team en vele betrokkenen", zegt hij nu. "Als resultaat heeft Emmen twee prachtige nieuwe iconen, waar het trots op mag zijn."

Medewerkers en relaties nemen binnenkort officieel afscheid van de vertrekkende algemeen directeur. Van Beers blijft nog even beschikbaar om "kennis en dossiers over te dragen aan de nieuwe leiding". Wildlands wordt de komende periode geleid door een interim-directeur, die nog aangesteld moet worden door de raad van commissarissen. Daarin zit onder meer Marcel Schonenberg, oud-directeur van Avonturenpark Hellendoorn, Walibi Holland en Walibi Belgium.

De nieuwe koers van Wildlands wordt onder andere uitgestippeld door de nieuwe marketingmanager Hans Poppelaars. Hij wil dat bezoekers meer dieren te zien krijgen. Ook overweegt hij de entreeprijs te verlagen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be