Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Onderdeel van attractie breekt af tijdens ritje

19-09-2018, 00.07 uur

Bezoekers van het Engelse pretpark Thorpe Park hebben afgelopen weekend angstige momenten meegemaakt bij de attractie Vortex. De thrillride verloor zaterdag een onderdeel tijdens een ritje. Vervolgens werd de attractie gesloten, maar een kwartier later draaide de machine alweer.

Een deel van een stoeltje kwam los en vloog de lucht in. Volgens een woordvoerder ging het om een stuk van een zitplaats die niet in gebruik was. "Het was geen belangrijk onderdeel", laat hij weten. "Na een veiligheidscheck kon de attractie vijftien minuten later heropend worden."

Ricky Taylor (36) zag het incident gebeuren. "Ik geloofde niet wat ik zag", vertelt hij aan de Britse krant The Sun. "Medewerkers die erbij waren, stonden gewoon te lachen om de situatie."

Vortex - geopend in 2001 - is een afterburner: een slingerende, draaiende arm met 32 zitjes. Vorig jaar ontstond veel commotie na een dodelijk ongeluk met zo'n attractie op een Amerikaanse kermis. Alle attracties van hetzelfde type, waaronder Vortex, moesten toen tijdelijk gesloten worden voor een inspectie.

Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be