Thorpe Park Resort

Onderdeel van attractie breekt af tijdens ritje

19-09-2018, 00.07 uur | Reacties

Bezoekers van het Engelse pretpark Thorpe Park hebben afgelopen weekend angstige momenten meegemaakt bij de attractie Vortex. De thrillride verloor zaterdag een onderdeel tijdens een ritje. Vervolgens werd de attractie gesloten, maar een kwartier later draaide de machine alweer.

Een deel van een stoeltje kwam los en vloog de lucht in. Volgens een woordvoerder ging het om een stuk van een zitplaats die niet in gebruik was. "Het was geen belangrijk onderdeel", laat hij weten. "Na een veiligheidscheck kon de attractie vijftien minuten later heropend worden."


ZIE OOK: Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

Ricky Taylor (36) zag het incident gebeuren. "Ik geloofde niet wat ik zag", vertelt hij aan de Britse krant The Sun. "Medewerkers die erbij waren, stonden gewoon te lachen om de situatie."

Vortex - geopend in 2001 - is een afterburner: een slingerende, draaiende arm met 32 zitjes. Vorig jaar ontstond veel commotie na een dodelijk ongeluk met zo'n attractie op een Amerikaanse kermis. Alle attracties van hetzelfde type, waaronder Vortex, moesten toen tijdelijk gesloten worden voor een inspectie.

ZIE OOK: 'Dodelijk kermisongeluk veroorzaakt door roest'

Reacties