Efteling

Video: interactief schilderij in de Efteling komt tot leven

17-09-2018, 01:57 uur | ReactiesFoto: eftel1ngfan

In de Efteling is sinds kort een interactief schilderij te vinden. Bezoekers kunnen het kunstwerk zelf tot leven laten komen met behulp van een speciale app, die gebruikmaakt van augmented reality.

Het schilderij, met daarop het Zandkasteel van Klaas Vaak, hangt in de speelhoek van vakantiepark Efteling Bosrijk. Wie een telefoon met de applicatie 'Help Klaas Vaak Zand Zoeken' op minimaal veertig centimeter afstand van de afbeelding houdt, ziet het tafereel tot leven komen.


ZIE OOK: Foto's: nieuwe interactieve plattegrond in Efteling Museum

In het schilderij zijn in totaal zes 'geheimen' verstopt. Zo varen zandkabouters langs in een bootje, wordt er gewerkt in de keuken van het kasteel, viert Klaas Vaak een muzikaal feestje en vliegt de uil Oehoe Houdoe voorbij.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling augmented reality inzet om bezoekers te vermaken. De Klaas Vaak-app bevatte al een speurtocht met augmented reality-spelletjes die live camerabeelden combineren met computeranimaties. Daarnaast wordt de techniek gebruikt in een speciale wachtrij-app ontwikkeld voor de attractie Carnaval Festival.ZIE OOK: Efteling lanceert nieuwe app met interactieve speurtocht

Reacties