Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland vrijgegeven door politie: explosievenhond kan niets vinden

16-09-2018, 16.56 uur

De politie heeft Bobbejaanland weer vrijgegeven. Vanochtend werd besloten dat het Vlaamse attractiepark gesloten moest blijven voor bezoekers. Op bewakingsbeelden van afgelopen nacht was een onbekende gemaskerde man met een rugzak zichtbaar.

Hij zou mogelijk iets hebben achtergelaten in het park. Om geen risico te lopen, gaf de politie Bobbejaanland de opdracht om de poorten dicht te houden. Duizenden wachtende mensen kregen rond 11.00 uur te horen dat ze weer naar huis moesten.

Vervolgens is het hele park uitgekamd door agenten en een explosievenhond. Uit voorzorg kwam ook explosievendienst DOVO ter plaatse. "Er is niets gevonden", vertelt een woordvoerster van Bobbejaanland aan Looopings. "Er is dus ook geen sprake van een onveilige situatie. Bobbejaanland is helemaal clean."

Speculeren
De komende dagen zou het park sowieso gesloten blijven voor publiek. Op vrijdag 21 september zijn bezoekers weer welkom. Wat de man 's nachts in het park deed, is niet duidelijk. De voorlichtster wil niet speculeren over zijn motief. "Maar de beelden waren verontrustend genoeg om tot deze ingrijpende beslissing te komen."

De onverwachte sluiting betekent een flinke kostenpost voor Bobbejaanland. Wellicht worden die kosten vergoed door de verzekering. "Daar gaan we ons nu over buigen."

Bobbejaanland was de afgelopen jaren meermaals het slachtoffer van inbrekers. Ook braken youtubers van StukTV een keer 's nachts in.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be