Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Europa-Park

Europa-Park niet tevreden over vernieuwde achtbaan Eurosat

16-09-2018, 14:15 uur | Reacties

Europa-Park is nog niet tevreden over de vernieuwde achtbaan Eurosat - CanCan Coaster, die afgelopen woensdag officieel werd geopend. Het Duitse attractiepark heeft de bekende overdekte achtbaan Eurosat de afgelopen maanden afgebroken en opnieuw opgebouwd, met een nieuw thema: de Parijse nachtclub Moulin Rouge.

Tijdens de rit zijn nu tweedimensionale decorstukken te zien, verlicht met blacklights. Daarop kwam de afgelopen dagen veel commentaar. Het eindresultaat kan inderdaad beter, geeft projectmanager Patrick Marx toe op Twitter.


ZIE OOK: Europa-Park opent achtbaan Eurosat - CanCan Coaster

Marx trekt zich de kritiek persoonlijk aan. "Ja, de CanCan Coaster is een radicale verandering. Ja, het is anders dan de oude Eurosat, die we allemaal geweldig vonden", schrijft hij. "We zijn nog steeds niet tevreden over de rit en de decoraties, maar we werken er dagelijks aan."

Sommige fans opperen dat Eurosat beter helemaal niet aangepast had kunnen worden. Dat was volgens de projectmanager geen optie. "Het einde van de levensduur van de baan was bereikt. Het thema en de cultstatus van voorheen krijgen we nooit meer terug."

Er zijn plannen voor nieuwe decorstukken en andere aanpassingen. Marx: "We willen de kwaliteit verbeteren. Maar gezien de kleine ruimte is het heel moeilijk om te werken met driedimensionale objecten."

ZIE OOK: Luisteren: nieuwe muziek voor attracties Europa-Park

Reacties