Chessington World of Adventures Resort

Buitenkansje of publiciteitsstunt? 'Pretpark zet attractie te koop'

17-09-2018, 13.13 uur | Reacties

Eén van de attracties in het Engelse pretpark Chessington World of Adventures staat te koop. Althans, dat beweert het attractiepark. De walkthrough-attractie Hocus Pocus Hall, geopend in 2003, zou voor 7 miljoen pond (7,9 miljoen euro) in de etalage staan. Het verhaal heeft echter alles weg van een publiciteitsstunt.

Hocus Pocus Hall bevindt zich in een landhuis van 1373 vierkante meter aan de rand van het park, gebouwd in het jaar 1348. Tijdens een wandeling passeren bezoekers blacklight-decors met 3D-effecten, animatronics, een ronddraaiende tunnel en een spiegelpaleis.


ZIE OOK: Pretpark veilt bootjes van waterbaan

"Het verkopen van Hocus Pocus Hall was een moeilijke beslissing", zegt een woordvoerder. "Toch zijn we er zeker van dat het de perfecte plek zal zijn voor een nieuwe eigenaar, op zoek naar eigenzinnige charme."

Woordvoerders beweren bij hoog en laag dat het niet om een goedkope reclamestunt gaat, maar die kans lijkt klein. Want hoewel er nog niemand op het huis geboden heeft, wordt de "nieuwe eigenaar" toch al op 17 oktober bekendgemaakt. Bovendien zegt de voorlichter: "Pretparkfans hoeven niet te vrezen, want we maken binnenkort bekend wat de attractie zal vervangen."

Chessington World of Adventures is eigendom van de Britse groep Merlin Entertainments. Het bedrijf staat bekend om merkwaardige publiciteitsstunts.ZIE OOK: Iconische pretparkattractie voor de laatste keer open

Reacties