DierenPark Amersfoort

Proef met anti-selfie-maskers in dierentuin blijkt reclamestunt

13-09-2018, 21:07 uur | Reacties

Een experiment met anti-selfie-maskers in DierenPark Amersfoort blijkt een ordinaire reclamestunt te zijn. De dierentuin had aangekondigd dat bezoekers voortaan dinomaskers konden dragen als ze behoefte hadden aan meer privacy. Op die manier zouden ze niet ongevraagd herkenbaar op foto's van anderen verschijnen.

Het plan zorgde voor veel commotie. Internationale media, waaronder The Daily Mail, gingen met het merkwaardige verhaal aan de haal. Woordvoerders lieten meermaals weten dat het project beslist geen grap was. Vandaag werd duidelijk dat het initiatief bedoeld was om aandacht te vragen voor dino-activiteiten in de herfstvakantie.


ZIE OOK: Dierentuin laat bezoekers maskers dragen voor meer privacy

"Uit onze proef blijkt dat mensen de dinomaskers niet opzetten om privacyredenen", verklaart een woordvoerster. "De kinderen vinden de dino’s gewoon heel erg leuk." DierenPark Amersfoort staat van 13 tot en met 28 oktober in het teken van DinoAdventures.

De dierentuin zegt verrast te zijn door de storm van reacties. "Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zo veel losmaakten, daar stonden wij van te kijken."

Komend najaar zijn er ook dinosaurussen te vinden in Burgers' Zoo. Daar wordt geen gebruikgemaakt van statische beelden, maar van reusachtige bewegende poppen die geluid maken.

ZIE OOK: Meer dan vijftig dinosaurussen in Burgers' Zoo

Reacties