Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Proef met anti-selfie-maskers in dierentuin blijkt reclamestunt

13-09-2018, 21.07 uur

Een experiment met anti-selfie-maskers in DierenPark Amersfoort blijkt een ordinaire reclamestunt te zijn. De dierentuin had aangekondigd dat bezoekers voortaan dinomaskers konden dragen als ze behoefte hadden aan meer privacy. Op die manier zouden ze niet ongevraagd herkenbaar op foto's van anderen verschijnen.

Het plan zorgde voor veel commotie. Internationale media, waaronder The Daily Mail, gingen met het merkwaardige verhaal aan de haal. Woordvoerders lieten meermaals weten dat het project beslist geen grap was. Vandaag werd duidelijk dat het initiatief bedoeld was om aandacht te vragen voor dino-activiteiten in de herfstvakantie.

"Uit onze proef blijkt dat mensen de dinomaskers niet opzetten om privacyredenen", verklaart een woordvoerster. "De kinderen vinden de dino’s gewoon heel erg leuk." DierenPark Amersfoort staat van 13 tot en met 28 oktober in het teken van DinoAdventures.

De dierentuin zegt verrast te zijn door de storm van reacties. "Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zo veel losmaakten, daar stonden wij van te kijken."

Komend najaar zijn er ook dinosaurussen te vinden in Burgers' Zoo. Daar wordt geen gebruikgemaakt van statische beelden, maar van reusachtige bewegende poppen die geluid maken.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be