Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entreeprijs Efteling stijgt door btw-verhoging

27-09-2018, 13.24 uur

We gaan volgend jaar meer betalen voor een Efteling-kaartje. De entreeprijs van het attractiepark stijgt in 2019 met 2 euro naar 40 euro. In het hoogseizoen gaat een ticket 42 euro kosten. Belangrijkste oorzaak is de landelijke btw-verhoging, die in januari 2019 wordt doorgevoerd.

Het lage btw-tarief van 6 procent stijgt dan naar 9 procent. "Dat betekent automatisch ook dat een kaartje helaas iets duurder moet worden", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Ook de inflatie speelt mee." Nu kost een toegangsbewijs voor de Efteling aan de kassa nog 38 euro in het laagseizoen en 40 euro in de zomermaanden, als het park langer open is. Online zijn goedkopere tickets verkrijgbaar.

De Efteling blijft één van de goedkoopste grote attractieparken van Europa. Disneyland Paris vraagt momenteel 79 euro voor een dagkaartje voor één van de twee Disney-parken. Alton Towers, het grootste pretpark van Groot-Brittannië, kost 55 pond (61,65 euro).

Wie een dagje naar het Spaanse PortAventura Park gaat, moet 48 euro afrekenen. Bezoekers van Europa-Park in Duitsland betalen op dit moment 49,50 euro voor een bezoek. Het Duitse Phantasialand hanteert een entreeprijs van 47,50 euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be