Efteling

Entreeprijs Efteling stijgt door btw-verhoging

27-09-2018, 13.24 uur | Reacties

We gaan volgend jaar meer betalen voor een Efteling-kaartje. De entreeprijs van het attractiepark stijgt in 2019 met 2 euro naar 40 euro. In het hoogseizoen gaat een ticket 42 euro kosten. Belangrijkste oorzaak is de landelijke btw-verhoging, die in januari 2019 wordt doorgevoerd.

Het lage btw-tarief van 6 procent stijgt dan naar 9 procent. "Dat betekent automatisch ook dat een kaartje helaas iets duurder moet worden", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Ook de inflatie speelt mee." Nu kost een toegangsbewijs voor de Efteling aan de kassa nog 38 euro in het laagseizoen en 40 euro in de zomermaanden, als het park langer open is. Online zijn goedkopere tickets verkrijgbaar.


ZIE OOK: Efteling kondigt nieuw sprookje aan: De Zes Zwanen

De Efteling blijft één van de goedkoopste grote attractieparken van Europa. Disneyland Paris vraagt momenteel 79 euro voor een dagkaartje voor één van de twee Disney-parken. Alton Towers, het grootste pretpark van Groot-Brittannië, kost 55 pond (61,65 euro).

Wie een dagje naar het Spaanse PortAventura Park gaat, moet 48 euro afrekenen. Bezoekers van Europa-Park in Duitsland betalen op dit moment 49,50 euro voor een bezoek. Het Duitse Phantasialand hanteert een entreeprijs van 47,50 euro.

ZIE OOK: Nieuwe Babbelboom gaat met Efteling-bezoekers praten

Reacties