Efteling

Efteling-prijsvraag gehackt: iedereen gratis naar nieuwe theatervoorstelling

04-09-2018, 09:54 uur | Reacties

Iedereen kan helemaal gratis naar de nieuwe theatervoorstelling CARO in het Efteling Theater. De Efteling lanceerde gisteren een prijsvraag waarmee tickets gewonnen kunnen worden voor de show. Een hacker ontdekte dat de actie eenvoudig te kraken is.

Op de actiepagina kunnen bezoekers een carrousel laten draaien. Als de molen op het juiste moment stopt, worden er tickets weggegeven. De Efteling neemt uiterlijk op 21 september contact op met de winnaars.


ZIE OOK: Nieuwe theatershow Efteling vanaf nu te zien

"We kwamen erachter dat je zelf de carrousel kunt beïnvloeden met een makkelijk trucje", schrijft hacker Jan van Kampen op zijn website. Hij vond een computerscript dat steeds de code 'success=0' genereert. "Als je hier 'success=1' van weet te maken door het beïnvloeden van je netwerkverkeer, heb je altijd prijs." Volgens Van Kampen moeten internetgebruikers daarvoor "via de browser kijken naar het verkeer dat de website heeft met de rest van het internet".

CARO was zaterdagavond voor het eerst te zien. De Efteling-show - met zang, dans en acrobatiek - gaat over een man die een terugblik op zijn eigen leven krijgt voorgeschoteld. Er wordt nauwelijks in gesproken. Op 15 september vindt de officiële première plaats.

ZIE OOK: Onbeperkt in Efteling-achtbaan Python dankzij hack

Reacties