Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Foto's: Plopsaland in het teken van voorganger Meli-Park

02-09-2018, 12.48 uur | Reacties

Plopsaland De Panne staat deze maand in het teken van Meli-Park, de voorganger van het bekende Vlaamse attractiepark. Meli-Park werd in 1999 omgebouwd tot Plopsaland. Deze maand gaat het park twee weekenden lang terug in de tijd. Dat zorgt voor een feest der herkenning bij nostalgische pretparkfans.

Bezoekers van Plopsaland kunnen dankzij een bijzondere expositie en speciale fotomuren ontdekken hoe het park er in de vorige eeuw uitzag. Ook is de klassieke Papegaaienshow uit Meli-Park weer te zien. Verder loopt de authentieke Meli-mascotte weer rond.

Meli-Park was eigendom van de familie Florizoone. Ter gelegenheid van de Meli-Park Revival Weekends werd in Plopsaland zaterdagmiddag een speciale tegel voor de familie gepresenteerd. Het eerbetoon bevindt zich voor een authentiek Meli-huisje dat vroeger hoorde bij het Sprookjesbos.

Bij de onthulling waren Robert, Roland en Nicole Florizoone aanwezig, zonen en dochter van wijlen Meli Park-oprichter Alberic Florizoone. "Veel dank aan de familie Florizoone voor de prachtige samenwerking en vriendschap", schrijft Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof op Facebook. "We zijn trots dat we kunnen bouwen op het werk van Alberic."

Verschillende attracties in Plopsaland stammen nog uit het Meli-tijdperk, waaronder De Piratenboot, De Boomstammetjes en achtbaan Viktor's Race. Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt het laatste Meli-Park Revival Weekend plaats.Meer Plopsaland De Panne
Reacties