Efteling

Nieuwe theatershow Efteling vanaf nu te zien

01-09-2018, 23:19 uur | Reacties

De Efteling heeft vanavond een nieuwe theatershow voorgesteld aan het publiek. In het Efteling Theater vond de eerste voorstelling plaats van de familieshow CARO. Omdat de productie geschikt moet zijn voor internationale bezoekers, wordt er nauwelijks in gesproken.

Het verhaal van CARO gaat over de man Oscar (Ton Peeters), die onverwachts een terugblik op zijn eigen leven krijgt voorgeschoteld. Mijnheer Tijd (Marcel Visscher) en Mevrouw Tijd (Talita Angwarmasse) laten zien hoe hij opgroeit, verliefd wordt, een kind krijgt én te maken krijgt met extreem verdriet. Daarbij staat een nostalgische carrousel centraal.


ZIE OOK: Efteling Theater verbouwd voor nieuwe theatervoorstelling

De 75 minuten durende show bevat veel dans en acrobatiek. In het midden van de zaal staat een rond, draaiend podium. Daaromheen bevinden zich de tribunes. Eén van de hoogtepunten van de voorstelling is een indrukwekkend watergordijn uit het plafond. Verder wordt er gebruikgemaakt van speciale effecten als vuur, rook en vuurwerk.

De Cirque du Soleil-achtige productie bevat veel verwijzingen naar de Efteling. Zo komt muziek voorbij van attracties als Joris en de Draak, Symbolica, Fata Morgana, het Spookslot en Carnaval Festival. Ook veel kostuums en decorstukken knipogen naar onderdelen uit het attractiepark.

Wat ook opvalt, is het gebruik van bekende popmuziek. De soundtrack bestaat uit hits als All You Need Is Love van The Beatles, When We Were Young van Adele, I Believe I Can Fly van R. Kelly, Isn't She Lovely? van Stevie Wonder en Perfect van Ed Sheeran. De nummers worden live gezongen.

De Efteling heeft veel vertrouwen in de nieuwe show. Het is de bedoeling dat CARO in ieder geval nog tot en met eind december 2019 meermaals per week te zien is, steeds om 18.30 uur. De komende weken zijn er try-outs. Op zaterdag 15 september vindt de première plaats. Er zijn nog geen voorstellingen uitverkocht.

ZIE OOK: Efteling presenteert cast van nieuwe theatervoorstelling

Reacties