Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe theatershow Efteling vanaf nu te zien

01-09-2018, 23.19 uur

De Efteling heeft vanavond een nieuwe theatershow voorgesteld aan het publiek. In het Efteling Theater vond de eerste voorstelling plaats van de familieshow Caro. Omdat de productie geschikt moet zijn voor internationale bezoekers, wordt er nauwelijks in gesproken.

Het verhaal van Caro gaat over de man Oscar (Ton Peeters), die onverwachts een terugblik op zijn eigen leven krijgt voorgeschoteld. Mijnheer Tijd (Marcel Visscher) en Mevrouw Tijd (Talita Angwarmasse) laten zien hoe hij opgroeit, verliefd wordt, een kind krijgt én te maken krijgt met extreem verdriet. Daarbij staat een nostalgische carrousel centraal.

De 75 minuten durende show bevat veel dans en acrobatiek. In het midden van de zaal staat een rond, draaiend podium. Daaromheen bevinden zich de tribunes. Eén van de hoogtepunten van de voorstelling is een indrukwekkend watergordijn uit het plafond. Verder wordt er gebruikgemaakt van speciale effecten als vuur, rook en vuurwerk.

De Cirque du Soleil-achtige productie bevat veel verwijzingen naar de Efteling. Zo komt muziek voorbij van attracties als Joris en de Draak, Symbolica, Fata Morgana, het Spookslot en Carnaval Festival. Ook veel kostuums en decorstukken knipogen naar onderdelen uit het attractiepark.

Wat ook opvalt, is het gebruik van bekende popmuziek. De soundtrack bestaat uit hits als All You Need Is Love van The Beatles, When We Were Young van Adele, I Believe I Can Fly van R. Kelly, Isn't She Lovely? van Stevie Wonder en Perfect van Ed Sheeran. De nummers worden live gezongen.

De Efteling heeft veel vertrouwen in de nieuwe show. Het is de bedoeling dat Caro in ieder geval nog tot en met eind december 2019 meermaals per week te zien is, steeds om 18.30 uur. De komende weken zijn er try-outs. Op zaterdag 15 september vindt de première plaats. Er zijn nog geen voorstellingen uitverkocht.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be