Diergaarde Blijdorp

Aap ontsnapt in Diergaarde Blijdorp

31-08-2018, 18:55 uur | ReactiesFoto: @Vredeindewereld

Medewerkers van Blijdorp proberen met man en macht om een ontsnapte aap te vinden. Vrijdagmiddag ontsnapte een 2-jarige vrouwelijke kuifmakaak uit haar verblijf. Het dier verbleef op een eiland in het Aziatische moerasgebied van de Rotterdamse dierentuin.

"Het is onbekend hoe het aapje uit haar verblijf is gekomen", staat in een verklaring van Blijdorp. Dierenverzorgers proberen de aap te vangen, zodat ze teruggebracht kan worden naar haar familie. "Er zijn veel groene plekken waar zij zich ongezien kan verschuilen."


ZIE OOK: Blijdorp profiteert na tien jaar nog steeds van ontsnapping Bokito

De groep kuifmakaken bestaat uit twee volwassen vrouwtjes en hun jongen. Een woordvoerder vermoedt dat het ontsnapte dier in de buurt zal blijven. "Kuifmakaken zijn sociale dieren die sterk gericht zijn op de familie. Ze zullen bezoekers niet actief opzoeken maar zich eerder schuilhouden."

Vanwege de zoektocht was een deel van het dierenpark vanmiddag al afgezet met linten. Inmiddels is Blijdorp gesloten voor publiek.

In 2007 was Blijdorp even wereldnieuws toen de zilverruggorilla Bokito ontsnapte. Hij sleurde daarbij een bezoeker mee. Die raakte ernstig gewond.

ZIE OOK: Diergaarde Blijdorp vindt ontsnapte roofvogel terug in Zoetermeer

Reacties