Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Aap ontsnapt in Diergaarde Blijdorp

31-08-2018, 18.55 uurBeeld: @Vredeindewereld

Medewerkers van Blijdorp proberen met man en macht om een ontsnapte aap te vinden. Vrijdagmiddag ontsnapte een 2-jarige vrouwelijke kuifmakaak uit haar verblijf. Het dier verbleef op een eiland in het Aziatische moerasgebied van de Rotterdamse dierentuin.

"Het is onbekend hoe het aapje uit haar verblijf is gekomen", staat in een verklaring van Blijdorp. Dierenverzorgers proberen de aap te vangen, zodat ze teruggebracht kan worden naar haar familie. "Er zijn veel groene plekken waar zij zich ongezien kan verschuilen."

De groep kuifmakaken bestaat uit twee volwassen vrouwtjes en hun jongen. Een woordvoerder vermoedt dat het ontsnapte dier in de buurt zal blijven. "Kuifmakaken zijn sociale dieren die sterk gericht zijn op de familie. Ze zullen bezoekers niet actief opzoeken maar zich eerder schuilhouden."

Vanwege de zoektocht was een deel van het dierenpark vanmiddag al afgezet met linten. Inmiddels is Blijdorp gesloten voor publiek.

In 2007 was Blijdorp even wereldnieuws toen de zilverruggorilla Bokito ontsnapte. Hij sleurde daarbij een bezoeker mee. Die raakte ernstig gewond.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be