Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland mogelijk vervolgd voor ernstig ongeluk met attractie

30-08-2018, 07.11 uur

Walibi Holland wordt mogelijk vervolgd voor een dramatisch ongeluk. Afgelopen voorjaar raakte een 13-jarig meisje zwaargewond tijdens een ritje op de kartbaan in het pretpark. Inmiddels vermoedt het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie dat er sprake is van zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Het meisje kwam met haar haren vast te zitten in het karretje. Door een botsing zou haar huid vervolgens van haar schedel zijn getrokken. Bij de kartbaan van Walibi was het dragen van een helm niet verplicht, tot grote verbazing van veel deskundigen.

"Er bestaat een verdenking dat sprake is van schuld aan het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel", aldus een voorlichtster van het Functioneel Parket. "Alle omstandigheden die mogelijk een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van dat ongeval, worden onderzocht. Daaronder vallen uiteraard ook de kartbaan, de karts en het wel of niet dragen van een helm."

Of Walibi daadwerkelijk vervolgd gaat worden, is nog niet besloten. Er wordt de komende maanden nog onderzoek gedaan. Dat gebeurt in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De betaalattractie blijft in ieder geval gesloten totdat het onderzoek is afgerond. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, kan een woordvoerder van het park niet zeggen. "We staan altijd voor haar en haar familie klaar, mocht dat nodig zijn. In overleg ligt het initiatief voor contact nu bij hen."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be