Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Bezoekersaantallen van vliegsimulator This is Holland nemen vlucht

29-08-2018, 13.52 uur

Het gaat goed met de bezoekersaantallen van vliegsimulator This is Holland in Amsterdam. Bijna een jaar na de opening haalt de toeristische attractie een bezettingsgraad van ongeveer 70 procent. "Daar zijn we ontzettend blij mee", vertelt commercieel directeur Joost van Berkel aan Looopings.

This is Holland wordt gepresenteerd als een '5D flight experience'. Na twee voorshows nemen bezoekers plaats in een simulator die hen in zo'n negen minuten tijd over 22 iconische plekken in Nederland laat vliegen. Er wordt gebruikgemaakt van geur-, wind- en neveleffecten.

"Het loopt heel erg goed", aldus Van Berkel. "Deze maand merken we bijvoorbeeld haast geen verschil in drukte tussen doordeweekse dagen en de weekenden. Dat heeft ons in positieve zin verrast."

Vanwege de populariteit wordt er inmiddels al gewerkt met afgebakende tijdslots. Wie online een entreebewijs koopt, kan tussen 10.00 en 20.00 uur zelf een tijdvak van een kwartier uitkiezen. "Met name tussen 11.00 en 15.00 uur is het druk."

De simulator werd gebouwd door Brogent Technologies uit Taiwan, in samenwerking met de Nederlandse fabrikant Vekoma. De Leisure Expert Group uit Almere was verantwoordelijk voor het concept, het ontwerp en de uitvoering. Dennis Bots regisseerde de hoofdfilm. Efteling-componist René Merkelbach werd ingeschakeld voor de muziek.

"We blijven ondertussen kleine verbeteringen doorvoeren", zegt de directeur. "Zo wordt de film eind deze maand nog iets scherper."

Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be