Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Weer ongeluk met rodelachtbaan: vrouw zwaargewond

28-08-2018, 20.32 uur

In het Duitse pretpark Fort Fun is een 39-jarige vrouw gewond geraakt bij een ongeluk met een rodelachtbaan. Het slachtoffer botste bovenop het karretje van haar voorganger. Ze moest met ernstige verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het incident vond zondagmiddag plaats bij de attractie Trapper Slider. Volgens een verklaring van het pretpark heeft de vrouw verschillende borden genegeerd waarop staat dat er verplicht geremd moet worden. De man in het andere bakje liep lichte verwondingen op.

Na het voorval ontstond er een felle discussie tussen personeelsleden van Fort Fun en familieleden van het slachtoffer. "Onze medewerkers, die de groep probeerden te kalmeren, werden massaal bedreigd", laat een woordvoerder weten. De politie moest ingrijpen om escalatie te voorkomen. Het gezin is vervolgens uit het park gezet.

Vorig jaar vond er ook al een pijnlijk ongeluk plaats bij de alpine coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. Toen verloor een jongen zijn been. Naar aanleiding van het ongeval zijn de karretjes afgelopen winter aangepast.

Eerder deze maand ging het fout bij de rodelachtbaan van het Duitse attractiepark Eifelpark. Een man maakte zijn veiligheidsgordel tijdens een ritje los, waardoor hij uit het bakje vloog.

Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be