Fort Fun Abenteuerland

Weer ongeluk met rodelachtbaan: vrouw zwaargewond

28-08-2018, 20.32 uur | Reacties

In het Duitse pretpark Fort Fun is een 39-jarige vrouw gewond geraakt bij een ongeluk met een rodelachtbaan. Het slachtoffer botste bovenop het karretje van haar voorganger. Ze moest met ernstige verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het incident vond zondagmiddag plaats bij de attractie Trapper Slider. Volgens een verklaring van het pretpark heeft de vrouw verschillende borden genegeerd waarop staat dat er verplicht geremd moet worden. De man in het andere bakje liep lichte verwondingen op.


ZIE OOK: Jongen verliest been bij gruwelijk ongeluk in pretpark

Na het voorval ontstond er een felle discussie tussen personeelsleden van Fort Fun en familieleden van het slachtoffer. "Onze medewerkers, die de groep probeerden te kalmeren, werden massaal bedreigd", laat een woordvoerder weten. De politie moest ingrijpen om escalatie te voorkomen. Het gezin is vervolgens uit het park gezet.

Vorig jaar vond er ook al een pijnlijk ongeluk plaats bij de alpine coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. Toen verloor een jongen zijn been. Naar aanleiding van het ongeval zijn de karretjes afgelopen winter aangepast.

Eerder deze maand ging het fout bij de rodelachtbaan van het Duitse attractiepark Eifelpark. Een man maakte zijn veiligheidsgordel tijdens een ritje los, waardoor hij uit het bakje vloog.

ZIE OOK: Pretpark past attractie aan na dramatisch ongeluk

Reacties