Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Uitbreidingsplannen Efteling nu officieel goedgekeurd

20-09-2018, 23.19 uur

De vlag kan uit bij de Efteling. Zojuist heeft de gemeenteraad van Loon op Zand unaniem ingestemd met de ambitieuze toekomstplannen van het attractiepark. De Efteling wil op meerdere plekken uitbreiden, zodat meer ruimte ontstaat voor nieuwe attracties en verblijfsaccommodaties.

Zo is de Efteling van plan om binnen enkele jaren een lanceerachtbaan te openen op een stuk grond tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes. De komst van de coaster is dankzij de beslissing een stuk dichterbij gekomen, al zal de Efteling voor nieuwe attracties nog wel gewoon een bouwvergunning moeten aanvragen. Die aanvraag wordt vervolgens getoetst aan het nieuwe bestemmingsplan.

Aan het plan is bijna vier jaar lang intensief gewerkt. Het attractiepark wil het komende decennium groeien van ruim vijf miljoen bezoekers naar ongeveer zeven miljoen bezoekers per jaar. Daar horen ook verschillende maatregelen bij om verkeersoverlast tegen te gaan, zoals het aanpassen van toegangswegen en het toevoegen van extra parkeerplaatsen.

Tijdens de raadsvergadering uitten veel politieke partijen nog wel grote zorgen over de verkeersstromen in de gemeente. Wethouder Gerard Bruijniks moest de raadsleden meermaals beloven dat alle verkeersontwikkelingen in de toekomst grondig getest en gecontroleerd zullen worden. Ook vertelde hij dat wanneer er toch een alternatief verkeersplan ontwikkeld wordt, de Efteling opdraait voor eventuele extra kosten.

Bovendien zijn er enkele subtiele aanpassingen verricht aan het plan. De raad vraagt de Efteling onder meer om nieuwe attracties in de toekomst te voorzien van duurzame daken. Ook komt er periodiek overleg tussen de Efteling, inwoners en de gemeente.

Er is nog wel één hindernis te nemen. Tegen het vastgestelde plan kan nog beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Enkele boze buurtbewoners hebben al aangekondigd dat ze dat willen gaan doen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be