Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Oprichter van attractiepark Duinrell overleden

14-08-2018, 20.08 uur

Hugo van Zuylen van Nijevelt, de grondlegger van het Wassenaarse attractiepark Duinrell, is vandaag onverwachts op 87-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen verschillende betrokkenen aan Looopings. Onder leiding van Van Zuylen van Nijevelt groeide Duinrell uit tot het op één na best bezochte pretpark van Nederland, met ruim een miljoen bezoekers per jaar.

Het landgoed van Duinrell werd in 1935 opengesteld voor publiek. Van Zuylen van Nijevelt nam in de jaren zestig de leiding. In de decennia daarna werden verschillende grote attracties uit de grond gestampt, waaronder de Rodelbaan, de Kikkerachtbaan, de Aqua Swing, de Splash en de Waterspin. Ook investeerde hij veel in verblijfsrecreatie, zoals een camping en vakantiehuisjes die Duingalows worden genoemd. De belangrijkste mijlpaal was de opening van het Tikibad in 1984, één van de grootste overdekte zwemparadijzen van Europa.

Het dieptepunt uit de carrière van Van Zuylen van Nijevelt was zonder twijfel de bouw van de hangende achtbaan Batflyer in 1997. "Dat is de nagel aan mijn doodskist", vertelde hij ooit in een interview. Door een opeenstapeling van technische problemen ging de attractie nooit open. Uiteindelijk moest de gloednieuwe baan weer worden afgebroken. "Dat is veel te laat gestopt, laten we er maar niet meer over praten."

Voormalig Duinrell-woordvoerder Peter Wijnen, die in 2017 na 34 jaar afscheid nam, kent de oprichter van het park als een bevlogen en creatieve pionier. "Ik ben ontzettend geschrokken van dit nieuws. Met Van Zuylen senior heb ik tientallen jaren op zeer prettige wijze samengewerkt. Het was een ondernemer pur sang. Hij heeft Duinrell met gedurfde investeringen groot gemaakt."

Van Zuylen senior, die de titel 'graaf' had, overleed aan de gevolgen van een bacteriële infectie. Hij woonde op het terrein van Duinrell. In 2000 deed hij een stap terug door de dagelijkse leiding over te dragen aan zijn zonen Philip en Roderick. Tot 1 november 2017 was de oprichter nog wel actief als commissaris.

Tegenwoordig wordt de directie gevormd door Philip van Zuylen, commercieel directeur Dolf Zwaanswijk en financieel directeur Job de Wild.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be