Efteling

Bioloog: 'Onbegrijpelijk dat de Efteling roken niet verbiedt'

15-08-2018, 13.13 uur | Reacties

Het is onbegrijpelijk dat een kindvriendelijk attractiepark als de Efteling niet kiest voor een algeheel rookverbod. Dat schrijft de bekende Belgische bioloog en schrijver Dirk Draulans in een column. De Belg bracht onlangs een bezoek aan het Kaatsheuvelse sprookjespark, waar hij zich behoorlijk ergerde aan rokende gasten.

In de Efteling mag niet gerookt worden in overdekte locaties en wachtrijen. Verder is het toegestaan om overal een sigaret op te steken, dus ook in kinderspeeltuinen en bij sprookjesfiguren. In het Sprookjesbos wordt roken alleen afgeraden. Daar bevinden zich drie afgebakende rookzones.


ZIE OOK: Deze borden moeten roken in de Efteling ontmoedigen

"Het was ergerlijk dat er zo veel gerookt werd in het park, nochtans bij uitstek een plek voor kinderen", aldus Draulans. Sommige ouders poogden de rook van hun sigaretten uit de buurt van hun eigen kinderen te houden. "Maar daarbij hielden ze compleet geen rekening met het feit dat ze dan de kinderen van een volgend bankje of tafeltje in hun kankerverwekkende stinkende dampen hulden."

De bioloog kwam haast overal rokende bezoekers tegen. "Zelfs in de kleuterspeeltuin werd er gerookt. Dat de parkautoriteiten het roken niet gewoon verbieden, is onbegrijpelijk ouderwets en een domper op de vreugde van niet-rokers."

Draulans heeft geen goed woord over voor het gemiddelde Efteling-publiek. "In de loop van de dag ergerde ik me steeds meer aan de in het park rondwandelende vertegenwoordiging van de mensheid. Ik zag er steeds meer lelijkheid in. En bruutheid."

ZIE OOK: 'Vechtpartij Droomvlucht kwam door rokende meisjes in wachtrij'

Reacties