Efteling

Gekkenhuis in de Efteling: attractiepark kan gigantische drukte niet aan

12-08-2018, 01:08 uur | Reacties

De Efteling heeft zaterdag laten zien nog steeds veel moeite te hebben met extreme drukte. Het attractiepark verwelkomde naar verluidt bijna 39.000 bezoekers. Dat zorgde voor gigantische wachtrijen en problemen op het parkeerterrein.

Bij topattracties als Droomvlucht, Symbolica, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en de Piraña bedroeg de wachttijd zeventig tot tachtig minuten. Omdat veel rijen niet lang genoeg zijn om een enorme mensenmassa te verwerken, ontstonden op verschillende pleinen opstoppingen. Op zulke momenten werd pijnlijk duidelijk dat de verouderde infrastructuur van het park op piekdagen tekortschiet. Ook de lange rijen voor restaurants en toiletten zorgden voor frustraties.


ZIE OOK: Bob in de Efteling nu twee maanden dicht: 'We nemen de tijd'

Het reguliere parkeerterrein en alle reserveparkeerplaatsen waren al snel helemaal vol. Veel bezoekers moesten hun auto daarom noodgedwongen parkeren op een weiland in de buurt. Gratis pendelbussen brachten hen naar de ingang.

's Avonds ontstond ook daar chaos, toen honderden mensen tegelijkertijd met de bus mee wilden. Tot overmaat van ramp raakte één pendelbus betrokken bij een aanrijding. Inzittenden moesten vervolgens te voet verder.

De Efteling was zaterdag tot 23.00 uur geopend voor het Negen Pleinen Festijn. Er volgen nog vijf edities van het populaire zomerfestival, namelijk op 17, 18, 24, 25 en 31 augustus. Een entreekaartje kost 40 euro per persoon. Niet alle attracties zijn open: de Bob kampt al maanden met een storing.

ZIE OOK: Nu ook cocktails mét alcohol in de Efteling

Reacties