Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Gekkenhuis in de Efteling: attractiepark kan gigantische drukte niet aan

12-08-2018, 01.08 uur

De Efteling heeft zaterdag laten zien nog steeds veel moeite te hebben met extreme drukte. Het attractiepark verwelkomde naar verluidt bijna 39.000 bezoekers. Dat zorgde voor gigantische wachtrijen en problemen op het parkeerterrein.

Bij topattracties als Droomvlucht, Symbolica, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en de Piraña bedroeg de wachttijd zeventig tot tachtig minuten. Omdat veel rijen niet lang genoeg zijn om een enorme mensenmassa te verwerken, ontstonden op verschillende pleinen opstoppingen. Op zulke momenten werd pijnlijk duidelijk dat de verouderde infrastructuur van het park op piekdagen tekortschiet. Ook de lange rijen voor restaurants en toiletten zorgden voor frustraties.

Het reguliere parkeerterrein en alle reserveparkeerplaatsen waren al snel helemaal vol. Veel bezoekers moesten hun auto daarom noodgedwongen parkeren op een weiland in de buurt. Gratis pendelbussen brachten hen naar de ingang.

's Avonds ontstond ook daar chaos, toen honderden mensen tegelijkertijd met de bus mee wilden. Tot overmaat van ramp raakte één pendelbus betrokken bij een aanrijding. Inzittenden moesten vervolgens te voet verder.

De Efteling was zaterdag tot 23.00 uur geopend voor het Negen Pleinen Festijn. Er volgen nog vijf edities van het populaire zomerfestival, namelijk op 17, 18, 24, 25 en 31 augustus. Een entreekaartje kost 40 euro per persoon. Niet alle attracties zijn open: de Bob kampt al maanden met een storing.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be