Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Plan voor uitbreiding Efteling uitgelekt

08-08-2018, 18:33 uur | Reacties

Er is een plan uitgelekt voor de uitbreiding van de Efteling. Het attractiepark wil met acht hectare groeien aan de oostelijke kant, bij het Efteling Hotel en Vogel Rok. Op social media circuleert een bouwtekening waarop paden en gebouwen te herkennen zijn.

"Het gaat om een situatieschets die gebruikt is in de aanbestedingen rondom een nieuwe snelfietsroute van de gemeente", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. De tekening is één van de opties voor het nieuwe gebied. "We hebben al in een vroeg stadium schetsen moeten aanleveren ten behoeve van het bestemmingsplan. Deze situatietekening is één van de uitgewerkte opties."

ZIE OOK: Dit wordt het thema van de nieuwe achtbaan in de Efteling

Wat de vormen op de tekening precies voorstellen, blijft voorlopig gissen. Looopings wist afgelopen voorjaar al wel te melden dat de Efteling plannen heeft voor een familievriendelijke lanceerachtbaan met een circusthema.

Of het geplande openingsjaar 2020 gehaald kan worden, is op dit moment niet duidelijk. Door toedoen van klagende buurtbewoners zijn de werkzaamheden nog steeds niet begonnen. Het park komt naar verwachting binnenkort met meer informatie.

ZIE OOK: Boze buren Efteling halen 10.000 euro op voor advocaat

Reacties
Bijdrage