Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Plan voor uitbreiding Efteling uitgelekt

08-08-2018, 18.33 uur

Er is een plan uitgelekt voor de uitbreiding van de Efteling. Het attractiepark wil met acht hectare groeien aan de oostelijke kant, bij het Efteling Hotel en Vogel Rok. Op social media circuleert een bouwtekening waarop paden en gebouwen te herkennen zijn.

"Het gaat om een situatieschets die gebruikt is in de aanbestedingen rondom een nieuwe snelfietsroute van de gemeente", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. De tekening is één van de opties voor het nieuwe gebied. "We hebben al in een vroeg stadium schetsen moeten aanleveren ten behoeve van het bestemmingsplan. Deze situatietekening is één van de uitgewerkte opties."

Wat de vormen op de tekening precies voorstellen, blijft voorlopig gissen. Looopings wist afgelopen voorjaar al wel te melden dat de Efteling plannen heeft voor een familievriendelijke lanceerachtbaan met een circusthema.

Of het geplande openingsjaar 2020 gehaald kan worden, is op dit moment niet duidelijk. Door toedoen van klagende buurtbewoners zijn de werkzaamheden nog steeds niet begonnen. Het park komt naar verwachting binnenkort met meer informatie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be