Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

Fan betaalt duizenden euro's voor historisch achtbaankarretje

08-08-2018, 11.32 uur

Een pretparkfan heeft duizenden euro's betaald voor een historisch achtbaankarretje. Het Britse attractiepark Blackpool Pleasure Beach veilde afgelopen week een karretje van de gesloopte rollercoaster Wild Mouse. Het hoogste bod kwam uit op 4800 pond, zo'n 5300 euro.

Wild Mouse opende in 1958. Afgelopen winter werd de klassieke attractie na zestig jaar trouwe dienst onaangekondigd afgebroken, tot groot verdriet van veel fans. De veiling op eBay gaf hen de gelegenheid om een blijvende herinnering aan de houten wildemuisachtbaan op de kop te tikken.

Het karretje weegt 211 kilo. Wie de hoogste bieder is, heeft de veilingsite niet bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk de stichting Give The Kids The World.

Inmiddels is de achtbaan helemaal verdwenen. Het is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de lege plek in het park. "Er komt een gebied vrij voor mooie toekomstige ontwikkelingen", zei een woordvoerder eerder.

Meer Blackpool Pleasure Beach
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be