Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Extreme hitte in de Efteling: meerdere attracties gesloten

07-08-2018, 15.09 uur

Meerdere attracties in de Efteling zijn vanmiddag gesloten. Vanwege de extreem hoge temperaturen is besloten om schommelschip Halve Maen, bootjesmolen Polka Marina en rondvaart Gondoletta dicht te gooien. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Het zou voor medewerkers onverantwoord zijn om daar urenlang in de felle zon te werken. "Bovendien zijn de zitjes enorm heet geworden", weet de voorlichter. De attracties gaan pas weer open als het koeler wordt. Eind juli waren de drie attracties al eens dicht om dezelfde reden. Er wordt nagedacht over een structurele oplossing, bijvoorbeeld een overkapping.

De poorten van de Efteling sluiten vanavond om 20.00 uur. Het wordt 36 graden in Kaatsheuvel. Personeelsleden zorgen op meerdere plekken voor verkoeling met behulp van waterpistolen en waterballonnen. Bij Baron 1898 wordt de derde rij van alle treinen vandaag leeg gehouden om te voorkomen dat de achtbaan door de hitte te hard gaat. Verder is de Bob dicht vanwege een technisch mankement.

Paardenshow Raveleijn gaat ondanks de warmte wel door. "De paarden en acteurs worden natuurlijk goed in de gaten gehouden en verzorgd", luidt de uitleg. "Er wordt gezorgd voor voldoende water, tijdens en na de show, zowel om te drinken als om te koelen. Daarnaast rijden de paarden zonder dekens."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be