Efteling

Extreme hitte in de Efteling: meerdere attracties gesloten

07-08-2018, 15:09 uur | Reacties

Meerdere attracties in de Efteling zijn vanmiddag gesloten. Vanwege de extreem hoge temperaturen is besloten om schommelschip Halve Maen, bootjesmolen Polka Marina en rondvaart Gondoletta dicht te gooien. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Het zou voor medewerkers onverantwoord zijn om daar urenlang in de felle zon te werken. "Bovendien zijn de zitjes enorm heet geworden", weet de voorlichter. De attracties gaan pas weer open als het koeler wordt. Eind juli waren de drie attracties al eens dicht om dezelfde reden. Er wordt nagedacht over een structurele oplossing, bijvoorbeeld een overkapping.


ZIE OOK: Efteling sluit attracties wegens hitte

De poorten van de Efteling sluiten vanavond om 20.00 uur. Het wordt 36 graden in Kaatsheuvel. Personeelsleden zorgen op meerdere plekken voor verkoeling met behulp van waterpistolen en waterballonnen. Bij Baron 1898 wordt de derde rij van alle treinen vandaag leeg gehouden om te voorkomen dat de achtbaan door de hitte te hard gaat. Verder is de Bob dicht vanwege een technisch mankement.

Paardenshow Raveleijn gaat ondanks de warmte wel door. "De paarden en acteurs worden natuurlijk goed in de gaten gehouden en verzorgd", luidt de uitleg. "Er wordt gezorgd voor voldoende water, tijdens en na de show, zowel om te drinken als om te koelen. Daarnaast rijden de paarden zonder dekens."

ZIE OOK: Efteling gaat wachtrij Piraña aanpassen

Reacties