Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bob in de Efteling nu twee maanden dicht: 'We nemen de tijd'

05-08-2018, 23.59 uur

Twee maanden na de sluiting van de Bob in de Efteling is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de attractie. Begin juni werd de populaire bobsleebaan gesloten vanwege een technisch mankement. De Efteling kan nog niet zeggen wanneer de attractie weer opengaat.

Er zijn problemen met de kettinglift van de Bob. Onlangs viel een karretje tijdens het omhoog takelen naar beneden. "We doen uitvoerig onderzoek naar de oorzaak", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Op dit moment zitten we in de juiste richting."

De laatste tijd vinden er vaak testritten plaats, zelfs in het weekend. "Het klopt dat we inderdaad wat meer aan het testen zijn", aldus de voorlichter. "Maar over een heropeningsdatum kunnen we helaas nog niets zeggen. We nemen de tijd voor een goede oplossing."

De Bob - geopend in 1985 - kampt al geruime tijd met ouderdomskwalen. Er zijn concrete plannen om de attractie te vervangen, al blijft de Efteling dat zelf ontkennen. Wel had de directie gehoopt dat de bobbaan dit jaar nog open kon blijven. Zeker tijdens het drukke hoogseizoen is extra attractiecapaciteit hard nodig.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be