Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bakken

Achtbaanongeluk in Denemarken: treinen botsen op elkaar

17-07-2018, 14.16 uur

Bezoekers van een Deens pretpark kregen afgelopen weekend de schrik van hun leven. In attractiepark Bakken, gelegen ten noorden van Kopenhagen, botsten zaterdagavond twee achtbaantreinen op elkaar. Het ongeluk vond plaats bij de Rutschebanen, één van de oudste rollercoasters van Europa.

Er zaten op dat moment 27 personen aan boord van de karretjes. Eén passagier moest voor controle meegenomen worden naar het ziekenhuis, vertelt een woordvoerder aan regionale media. Het is nog niet duidelijk hoe het incident kon gebeuren. Voorlopig blijft de attractie gesloten voor onderzoek.

Rutschebanen opende in 1932. De houten achtbaan is 22 meter hoog en 852 meter lang. In 2010 werden de originele treinen vervangen door nieuwe exemplaren van de omstreden Nederlandse fabrikant KumbaK, de bouwer van De Vliegende Hollander in de Efteling.

Afgelopen voorjaar raakte in hetzelfde pretpark een 12-jarige jongen gewond door een heftig ritje in een vliegtuigmolen.

Meer Bakken
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be