Disneyland Paris

Nieuw in Disneyland Paris: betaald voordringen

16-07-2018, 12:27 uur | Reacties

Disneyland Paris introduceert deze zomer een betaald alternatief voor de bekende FastPass-service. Voor 15 euro per persoon kunnen bezoekers bij één attractie de wachtrij overslaan. Ze mogen dan eenmalig gebruikmaken van de FastPass-rij.

Het systeem werkt bij negen verschillende attracties. Dat zijn Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, Hyperspace Mountain, Star Tours, Indiana Jones and the Temple of Peril, Peter Pan's Flight, Ratatouille, Rock 'n' Roller Coaster en The Twilight Zone Tower of Terror.


ZIE OOK: Problemen bij Ratatouille in Disneyland Paris: attractie langdurig dicht

Disney Access One-kaarten zijn te koop bij souvenirwinkels in de buurt van de attracties. Het gaat om een experiment dat loopt vanaf dinsdag 24 juli tot en met zondag 30 september. Overigens zijn Indiana Jones en Ratatouille in september gesloten.

Er is dagelijks een beperkte hoeveelheid tickets beschikbaar. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om aan de verwachtingen van onze bezoekers te voldoen", laat Disneyland weten in een persbericht. "Op deze manier kunnen gasten zonder lang te wachten een ritje maken in één van onze populairste attracties." Ze krijgen bij aankoop van een ticket ook een "kleine verrassing".

Disneyland Paris biedt vooralsnog géén optie aan om te betalen voor het onbeperkt overslaan van de wachtrijen. Bezoekers moeten per attractie een los kaartje kopen. Een gezin met twee kinderen dat bij twee attracties gebruik wil maken van Disney Access One, is bovenop de entreeprijs bijvoorbeeld 120 euro kwijt.

Abonnementhouders krijgen korting. Wie een Magic Flex- of Magic Plus-abonnement heeft, betaalt 13,50 euro voor één Disney Access One-ticket. Een vip-abonnee met een Infinity-pas is 12 euro kwijt. De normale FastPass-service - die wel gratis is - blijft ondertussen ongewijzigd.

Disneyland Paris is niet het enige Disney-park dat een betaalde voordringservice aanbiedt. Shanghai Disneyland hanteert een vergelijkbaar systeem onder de noemer Disney Premier Access. In Disneyland in Californië kunnen bezoekers kiezen voor MaxPass, waarmee ze voor 10 dollar per dag FastPass-reserveringen kunnen doen met behulp van een app.

ZIE OOK: 'Man hackt FastPass-systeem in Disneyland Paris'

Reacties