Energylandia

Europa's hoogste en snelste mega coaster officieel geopend

14-07-2018, 23:59 uur | Reacties

De hoogste en snelste mega coaster van Europa is zaterdagavond officieel geopend. Het Poolse pretpark Energylandia heeft de 77 meter hoge achtbaan Hyperion in gebruik genomen. Hyperion haalt een topsnelheid van maar liefst 142 kilometer per uur. De baan is 1450 meter lang.

Na de openingsceremonie liep de wachttijd meteen op tot twee uur, omdat er slechts één trein in gebruik was. Eerder deze maand werd al een onride-video naar buiten gebracht. Energylandia ging voor de bouw in zee met de Zwitserse fabrikant Intamin, bekend van Goliath in Walibi Holland en Taron in Phantasialand.


ZIE OOK: Onride-video van nieuwe mega coaster: 142 kilometer per uur

Mega coaster is een verzamelterm voor hoge achtbanen met een takellift, zonder inversies. Van alle achtbanen in Europa is alleen lanceerachtbaan Red Force in Ferrari Land (Spanje) hoger en sneller dan Hyperion.

In Energylandia, geopend in 2014, staan nu twaalf rollercoasters. De attracties in het park werden deels gefinancierd met subsidie van de Europese Unie. Eerder dit jaar opende de hoogste en snelste waterachtbaan ter wereld: de zestig meter hoge Speed Water Coaster. Een regulier entreebewijs kost 119 Poolse zloty's, ongeveer 27,50 euro.ZIE OOK: Video: dit is de hoogste en snelste waterachtbaan ter wereld

Reacties