Efteling

Efteling maakt zich zorgen over gaswinning

13-07-2018, 16:00 uur | Reacties

De Efteling maakt zich grote zorgen over een plan om meer gas te gaan winnen in de directe omgeving. Energiebedrijf Vermilion Energy wil dat de gaswinning in de Brabantse stad Waalwijk toeneemt. Het nabijgelegen Kaatsheuvelse attractiepark bevindt zich in de gevarenzone, met kans op brand, explosies, bodemverontreiniging, bodemdaling en aardbevingen.

De Efteling heeft inmiddels een officieel bezwaar - een zogeheten zienswijze - ingediend. "We vinden dat de besluitvorming in algemene zin onvoldoende zorgvuldig is voorbereid", laat een woordvoerster aan Looopings weten.


ZIE OOK: Buurtbewoners Efteling schrikken van toekomstplannen

De bouwwerken en attracties in het sprookjespark zijn niet te vergelijken met gewone gebouwen in woonwijken, benadrukt de voorlichtster. "We vragen ons af in hoeverre de risico's in kaart zijn gebracht voor de gebouwen en attracties in de Efteling. Veiligheid staat bij ons tenslotte op de eerste plek."

Bovendien mist de Efteling naar eigen zeggen de aandacht voor duurzamere alternatieven. "Nu wachten we, net als iedereen, de rest van de procedure af."

ZIE OOK: Reclameborden voor de Efteling worden weggehaald

Reacties