Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt zich zorgen over gaswinning

13-07-2018, 16.00 uur

De Efteling maakt zich grote zorgen over een plan om meer gas te gaan winnen in de directe omgeving. Energiebedrijf Vermilion Energy wil dat de gaswinning in de Brabantse stad Waalwijk toeneemt. Het nabijgelegen Kaatsheuvelse attractiepark bevindt zich in de gevarenzone, met kans op brand, explosies, bodemverontreiniging, bodemdaling en aardbevingen.

De Efteling heeft inmiddels een officieel bezwaar - een zogeheten zienswijze - ingediend. "We vinden dat de besluitvorming in algemene zin onvoldoende zorgvuldig is voorbereid", laat een woordvoerster aan Looopings weten.

De bouwwerken en attracties in het sprookjespark zijn niet te vergelijken met gewone gebouwen in woonwijken, benadrukt de voorlichtster. "We vragen ons af in hoeverre de risico's in kaart zijn gebracht voor de gebouwen en attracties in de Efteling. Veiligheid staat bij ons tenslotte op de eerste plek."

Bovendien mist de Efteling naar eigen zeggen de aandacht voor duurzamere alternatieven. "Nu wachten we, net als iedereen, de rest van de procedure af."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be