Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Medewerkster Disneyland Paris: 'Man weggestuurd om geaardheid'

01-07-2018, 18.54 uurBeeld: Nick Jespers

Een mannelijke bezoeker is een horecagelegenheid in Disneyland Paris uitgezet vanwege zijn geaardheid. Dat schrijft een Nederlandse Disney-medewerkster op Twitter. Het voorval vond zaterdagavond plaats in Billy Bob's Country Western Saloon, gelegen in uitgaansgebied Disney Village.

"Mijn vriend is zojuist Billy Bob's uitgezet omdat hij niet hetero genoeg was", aldus ene Vivianne, die buiten werktijd aanwezig was in de bar. "Wat is er verdomme mis met deze wereld? We gaan morgen klachten indienen." Collega's en vrienden reageren verontwaardigd op de anekdote. "Zeg me alsjeblieft dat dit niet waar is", zegt Ryan Spooner, zelf ook cast member in Disneyland Paris.

"Geloof me: het is echt waar", antwoordt de vrouw. "Ze zeiden in het Frans dat hij te homofiel was. Nadat vrienden de namen van de beveiligers vroegen, kregen ze te horen dat zij ook konden vertrekken." Oud-personeelslid Nikki is niet verbaasd. Zij laat weten: "Welkom in Billy's. De manager is een homofoob."

Op zaterdag werd in de binnenstad van Parijs het jaarlijkse homo-evenement Paris Pride gevierd. Daar kwamen tienduizenden mensen op af.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be