Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling slaat terug naar Phantasialand: 'Beste pretpark ter wereld'

01-07-2018, 15.39 uurBeeld: @Eftelwesley

De Efteling geeft Phantasialand een koekje van eigen deeg. Het Duitse attractiepark profileert zich sinds kort als het beste pretpark van Duitsland. De term 'Deutschlands bester Freizeitpark' staat dit jaar prominent in het logo. Dat bewoog de Efteling om zelf met een onderscheiding te pronken.

Op de voorkant van de Duitse Efteling-folder staat nu 'Bester Freizeitpark der Welt 2018'. Die titel is gebaseerd op een verkiezing van de Amerikaanse website Theme Park Insider. Op de Nederlandse, Franse en Britse folders wordt de prijs opvallend genoeg niet vermeld.

Phantasialand kreeg de titel uit handen van de relatief onbekende Duitse fansite Parkscout, goed voor zo'n vijfduizend Facebook-fans en nog geen tweeduizend Twitter-volgers. Theme Park Insider - de site die de Efteling op de eerste plek zette - heeft bijna 70.000 Facebook-fans en zo'n 45.000 Twitter-volgers.

Saillant detail is dat Phantasialand in de jaren negentig nog woedend was toen de Efteling zich het beste attractiepark ter wereld noemde. De eigenaar van het Duitse pretpark dreigde met juridische stappen omdat er sprake zou zijn van "illegale vergelijkende reclame". Daarop is de Efteling met de reclamecampagne gestopt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be