Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Bedenker van nieuw pretpark Almere houdt rekening met flop

26-06-2018, 22.29 uur

De bedenker van het nieuwe pretpark WitchWorld in Almere houdt er serieus rekening mee dat zijn project nooit van de grond gaat komen. Dat vertelt initiatiefnemer Ton Theunis in een interview op YouTube. In 2015 zei Theunis nog zeker te weten dat zijn droom om een eigen themapark te bouwen doorgaat.

Nu houdt hij een slag om de arm. Theunis heeft al bedacht wat hij gaat doen als WitchWorld alsnog flopt. "Als het park dan niets wordt, hebben we afgesproken dat we heel erg met elkaar gaan zitten huilen. Dan nemen we een vreselijk glas bier of wijn of weet ik wat allemaal. En dat was het dan."

De ondernemer lijkt min of meer vrede te hebben met dat idee, omdat hij in de ontwikkelingsfase veel mensen aan werk heeft geholpen. "Stel je nou voor dat dat park niet lukt. Dan hebben we meer dan vijfhonderd jongeren een stageplaats geboden. Dan hebben we tientallen mensen teruggebracht naar de arbeidsmarkt. En het was een fantastische reis."

Het is de bedoeling om van een half afgebouwd kasteel in Almere een volwaardig themapark te maken dat draait om heksen, trollen en andere fantasiewezens. Voor de bouw zou 90 miljoen euro nodig zijn. Theunis en zijn team zijn al jaren op zoek naar financiers. Berichten over concrete toezeggingen zijn er nog niet.

Voorlopig is WitchWorld niet veel meer dan een soort dagopvang voor laagopgeleiden en autisten. Zij worden in Almere aan het werk gezet om creaties te maken die slechts zijdelings met het toekomstige park te maken hebben.

"We hebben nooit ingezet op werken met autistische mensen of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar dat is gewoon zo gegroeid", aldus Theunis. "En nu krijgen we steeds meer van die mensen. Wij noemen dat bijzondere mensen."Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be