Efteling

Opening van Bob in de Efteling weer uitgesteld

23-06-2018, 15:34 uur | Reacties

De Bob in de Efteling is nog steeds niet open. Sinds begin juni staat de populaire achtbaan stil vanwege technische problemen. Eigenlijk zou de heropening op 16 juni plaatsvinden, maar die datum werd niet gehaald. Vervolgens beloofde de Efteling dat de bobsleebaan vandaag - zaterdag 23 juni - weer operationeel zou zijn.

Ook dat lukte niet. De heropening is wederom een week uitgesteld. Op de officiële onderhoudskalender van het attractiepark staat nu dat de Bob pas weer toegankelijk is vanaf zaterdag 30 juni, de start van het hoogseizoen.


ZIE OOK: Efteling krijgt Bob niet aan de praat: achtbaan langer gesloten

"Onze collega's zijn vooral bezig geweest om te achterhalen waardoor de storing is ontstaan en hoe deze op te lossen", laat de Efteling weten in een reactie. "Voorlopig schuiven we het onderhoud door tot en met 29 juni, maar die datum is ook onder voorbehoud."

De Bob kampt al geruime tijd met hardnekkige technische mankementen. Het heeft er alle schijn van dat de 33 jaar oude baan rijp is voor de sloop. Een woordvoerder van de Efteling ontkende dat vorige maand nog. "We houden altijd rekening met de levensduur van onze oudere attracties, maar technisch gezien kan de Bob nog jaren mee", luidde de reactie.

Overigens wordt op de Efteling-kalender ten onrechte vermeld dat de Bob pas vanaf vandaag gesloten is voor werkzaamheden. In werkelijkheid is de attractie al weken dicht.

ZIE OOK: Bobsleebaan Efteling voorlopig dicht wegens technisch defect

Reacties