Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Opening van Bob in de Efteling weer uitgesteld

23-06-2018, 15.34 uur

De Bob in de Efteling is nog steeds niet open. Sinds begin juni staat de populaire achtbaan stil vanwege technische problemen. Eigenlijk zou de heropening op 16 juni plaatsvinden, maar die datum werd niet gehaald. Vervolgens beloofde de Efteling dat de bobsleebaan vandaag - zaterdag 23 juni - weer operationeel zou zijn.

Ook dat lukte niet. De heropening is wederom een week uitgesteld. Op de officiële onderhoudskalender van het attractiepark staat nu dat de Bob pas weer toegankelijk is vanaf zaterdag 30 juni, de start van het hoogseizoen.

"Onze collega's zijn vooral bezig geweest om te achterhalen waardoor de storing is ontstaan en hoe deze op te lossen", laat de Efteling weten in een reactie. "Voorlopig schuiven we het onderhoud door tot en met 29 juni, maar die datum is ook onder voorbehoud."

De Bob kampt al geruime tijd met hardnekkige technische mankementen. Het heeft er alle schijn van dat de 33 jaar oude baan rijp is voor de sloop. Een woordvoerder van de Efteling ontkende dat vorige maand nog. "We houden altijd rekening met de levensduur van onze oudere attracties, maar technisch gezien kan de Bob nog jaren mee", luidde de reactie.

Overigens wordt op de Efteling-kalender ten onrechte vermeld dat de Bob pas vanaf vandaag gesloten is voor werkzaamheden. In werkelijkheid is de attractie al weken dicht.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be