Efteling

Efteling haalt oud-Tweede Kamerlid binnen als voorzitter

20-06-2018, 20:17 uur | Reacties

De Efteling heeft oud-Tweede Kamerlid Gerd Leers binnengehaald. Hij mag zich sinds februari officieel de voorzitter noemen van Stichting Natuurpark de Efteling, de enige aandeelhouder van het attractiepark. Dat heeft de Efteling bekendgemaakt in een lokale krant.

"Het maakt me trots en blij", reageert Leers. "Die woorden beschrijven het best hoe ik me voel als ik aan de Efteling denk. Blij omdat het zo'n geweldig park is en trots daar bij te mogen horen."


ZIE OOK: Geert Wilders verklaart liefde aan de Efteling: 'Ik ren altijd als eerst naar Droomvlucht!'

De Limburgse CDA-politicus prijst de inzet van alle Efteling-medewerkers. "Die doen dat met een enorme betrokkenheid en inzet, maar vooral met de kenmerkende Brabantse gemoedelijkheid, vriendelijkheid en gastvrijheid. Het je kunnen inzetten voor de Efteling geeft energie."

Leers was van 2007 tot 2010 ook al voorzitter van de stichting. Hij legde zijn functie neer omdat hij minister voor Immigratie en Asiel werd. In die hoedanigheid had hij meermaals aanvaringen met PVV-leider Geert Wilders, die bekend staat als een enorme Efteling-fanaat.

Momenteel is Leers ook waarnemend burgemeester van Brunssum. In de Limburgse gemeente had een gigantisch attractiepark moeten komen te liggen, maar dat plan is geflopt.

ZIE OOK: Bouw van megapretpark Nature Wonder World gaat niet door

Reacties