Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Red Bull gestopt met sponsoren van kartbaan Walibi Holland

19-06-2018, 23.01 uur

Red Bull is niet langer de sponsor van de kartbaan in Walibi Holland. Op 5 mei vond er een gruwelijk ongeluk plaats bij de attractie, toen het haar van een meisje vast kwam te zitten in een kart. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Sindsdien is de zogeheten Red Bull Kart Fight Exhibition Track dicht.

Het bekende energiedrankmerk is gestopt met het sponsoren van de attractie, vertelt een woordvoerder van Red Bull aan Looopings. "Ten tijde van het incident was Red Bull al geen sponsor meer van de attractie", legt de voorlichter uit. "Dat contract is eind 2017 beëindigd, maar Walibi heeft de naamgeving nog niet aangepast."

Ook alle verwijzingen naar Red Bull rond de kartbaan zijn tot nu toe blijven staan. Op de officiële website van Walibi is de naam van de attractie inmiddels gewijzigd in Kart Fight.

Ruim zes weken na het incident heeft Walibi zelf nog steeds niet naar buiten gebracht wat er precies is gebeurd. Ook is niet duidelijk of de attractie ooit nog opengaat. Directrice Mascha van Till zwijgt het pijnlijke ongeluk tot nu toe dood op haar Twitter-account.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be