Dolfinarium

Foto's: dit is het nieuwe waterpark van het Dolfinarium

18-06-2018, 19:53 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk opent binnenkort de eerste fase van een nieuw waterpark. Looopings kan nu alvast foto's van de uitbreiding laten zien. Het gaat om een waterspeelplaats met meerdere glijbanen, gelegen aan de rand van het bestaande zeedierenpark.

Het bouwwerk ziet er behoorlijk anders uit dan op concepten die begin 2017 naar buiten kwamen. Toen was nog sprake van een constructie met felle kleuren en opvallende decoraties van dieren, palmbomen, surfplanken en een auto. In eerste instantie had de gemeente dat ontwerp goedgekeurd. Toen later bleek dat er een fout was gemaakt bij het toekennen van de bouwvergunning, moest het waterpark weer worden afgebroken.


ZIE OOK: Eerste concepten voor waterpark bij Dolfinarium Harderwijk

In Mexico zijn vervolgens nieuwe onderdelen vervaardigd, op basis van een nieuw ontwerp. Nu is er sprake van een meer ingetogen uiterlijk met natuurlijke kleuren. Enkele oude decoraties liggen nog op een naastgelegen dumpplaats.

De openingsdatum van het waterpark is nog niet bekend. Eigenlijk had de uitbreiding afgelopen zomer al af moeten zijn. Later beloofde Dolfinarium-directeur Bert van de Hoef dat bezoekers vanaf Pasen 2018 konden komen glijden. Ook die datum werd niet gehaald.

Het Dolfinarium draait al jaren verlies. De bezoekersaantallen hollen achteruit, onder meer door voortdurende protesten van dierenactivisten. Het nieuwe waterpark zou het tij moeten keren. Van de Hoef wil de komende jaren gefaseerd nieuwe onderdelen toevoegen. Het is de bedoeling dat bezoekers uiteindelijk ook een apart entreebewijs voor het waterpark kunnen kopen.

ZIE OOK: Dolfinarium breekt nieuw waterpark weer af

Reacties