Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Protesten tegen komst van nieuw megapretpark in Parijs

17-06-2018, 19.00 uur

Milieuactivisten zijn niet blij met een plan voor een nieuw megapretpark in Parijs. Enkele honderden demonstranten hebben onlangs geprotesteerd tegen de komst van EuropaCity, een gigantisch resort met attracties, accomodaties en uitgaansgelegenheden.

De initiatiefnemers rekenen op dertig miljoen bezoekers per jaar. Ter vergelijking: Disneyland Paris - dat op een half uur rijden ligt - verwelkomde vorig jaar 14,8 miljoen gasten. Met de bouw is 3 miljard euro gemoeid. Daarmee zou het de grootste private investering in Frankrijk zijn sinds de opening van Disneyland in 1992.

De opening van EuropaCity staat gepland voor 2027. Milieuactivisten vrezen voor het verdwijnen van honderden hectare aan landbouwgrond. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor het klimaat. Een aantal activisten is al naar de rechter gestapt, omdat de milieustudie niet toereikend zou zijn. Vervolgens trok een lokale rechtbank de bouwvergunning voor het immense project tijdelijk in.

De demonstranten hebben zich verzameld onder de noemer 'Non à Europa City'. Ondanks hun protestacties blijft de Franse regering het project vooralsnog gewoon steunen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be