Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Protesten tegen komst van nieuw megapretpark in Parijs

17-06-2018, 19.00 uur | Reacties

Milieuactivisten zijn niet blij met een plan voor een nieuw megapretpark in Parijs. Enkele honderden demonstranten hebben onlangs geprotesteerd tegen de komst van EuropaCity, een gigantisch resort met attracties, accomodaties en uitgaansgelegenheden.

De initiatiefnemers rekenen op dertig miljoen bezoekers per jaar. Ter vergelijking: Disneyland Paris - dat op een half uur rijden ligt - verwelkomde vorig jaar 14,8 miljoen gasten. Met de bouw is 3 miljard euro gemoeid. Daarmee zou het de grootste private investering in Frankrijk zijn sinds de opening van Disneyland in 1992.

De opening van EuropaCity staat gepland voor 2027. Milieuactivisten vrezen voor het verdwijnen van honderden hectare aan landbouwgrond. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor het klimaat. Een aantal activisten is al naar de rechter gestapt, omdat de milieustudie niet toereikend zou zijn. Vervolgens trok een lokale rechtbank de bouwvergunning voor het immense project tijdelijk in.

De demonstranten hebben zich verzameld onder de noemer 'Non à Europa City'. Ondanks hun protestacties blijft de Franse regering het project vooralsnog gewoon steunen.

Meer nieuws