Efteling

Efteling past sprookje aan na klachten van dierenactivisten

14-06-2018, 13:01 uur | Reacties

De Efteling heeft besloten om één van de sprookjes in het Sprookjesbos aan te passen na klachten van dierenactivisten. Voortaan worden de beroemde gekleurde duiven in het attractiepark niet meer geverfd. In het bos komen bezoekers alleen nog witte duiven tegen.

De duiven beelden sinds 1957 het relatief onbekende sprookje Het Bruidskleed van Genoveva uit. Het verhaal gaat over een prinses die met hulp van de duiven een trouwjurk krijgt in alle kleuren van de regenboog. Op het Herautenplein - achter de pas vernieuwde grot van Sneeuwwitje - bevindt zich een duiventil.


ZIE OOK: Afschuw over gekleurde duiven in de Efteling: 'Belachelijk en respectloos'

De dieren zijn altijd met een diervriendelijke kleurstof geverfd. "Toch vindt de Efteling het niet meer van deze tijd om de duiven nog langer te kleuren", legt een woordvoerder uit. "Dierenwelzijn heeft de laatste jaren steeds meer aandacht gekregen in de maatschappij en zo ook bij de Efteling." Vorig jaar ontstond er nog ophef over de verf. Toch benadrukt de voorlichter dat de beslissing uit eigen beweging genomen is.

Dat de tientallen duiven hun kleuren verliezen, is volgens het park niet erg voor de uitbeelding van het sprookje. "In het Sprookjesbos wordt meestal slechts een fragment van een verhaal uitgebeeld, om de verbeeldingskracht van bezoekers aan te wakkeren. Nu zijn de witte duiven uit het begin van het sprookje te zien in plaats van de gekleurde varianten aan het einde."

Om aandacht te vragen voor de verandering worden alleen vandaag speciale brilletjes met gekleurde glazen uitgedeeld. "Een ludieke manier om onze gasten vandaag toch gekleurde duiven te kunnen laten zien", zegt de woordvoerder.ZIE OOK: Mysterie rond bijzondere witte pauwen in de Efteling

Reacties