Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park verbiedt foto's maken bij de ingang

13-06-2018, 21.11 uur

Bij de ingang van Europa-Park mogen op bepaalde plekken geen foto's meer gemaakt worden. Het Duitse attractiepark wil niet dat bezoekers de controleposten bij de entree fotograferen. Dat heeft het management laten weten in een reactie op een verbaasde bezoeker.

De gast had een foto gemaakt van de beveiligingspost bij de hoofdingang, waar tassen gecontroleerd worden. Vervolgens kreeg hij van een medewerker te horen dat hij alleen naar binnen mocht als hij de foto verwijderde. Eenmaal thuis vroeg hij het park per e-mail om opheldering.

"Het is inderdaad niet toegestaan om videobeelden of foto's te maken van onze controlemaatregelen", luidde de reactie. "Het gaat ons enerzijds om veiligheidstechnische redenen en anderzijds om de anonimiteit van onze veiligheidsmedewerkers. Helaas zijn dit soort maatregelen in de huidige tijd nodig."

Europa-Park is één van de weinige Europese parken met zo'n verbod. De regel wordt niet vermeld op informatieborden of in het parkreglement.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be