Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Zes weken na ongeluk Walibi: kartbaan nog steeds gesloten

15-06-2018, 12.03 uur

Bijna zes weken na het gruwelijke ongeluk met de kartbaan in Walibi Holland is er nog maar weinig duidelijk geworden. Inmiddels heeft het slachtoffer - een 13-jarig meisje - het ziekenhuis verlaten. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. Voorlopig blijft de attractie dan ook dicht.

Looopings wist eerder te melden dat het meisje met haar haar vast kwam te zitten in een kart. Daardoor werd haar huid van haar schedel getrokken. De Walibi-voorlichter kan alleen bevestigen dat het slachtoffer gewond raakte aan haar hoofd.

De zegsman kan niet vertellen of Walibi verwacht dat de kartbaan - de zogeheten Red Bull Kart Fight Exhibition Track - in de zomermaanden weer geopend is. Ook is niet duidelijk of er maatregelen worden doorgevoerd. Tot nu toe waren helmen bijvoorbeeld niet verplicht. "Zolang het onderzoek loopt, kunnen we daar geen uitspraken over doen."

Walibi zegt niet te weten wanneer het onderzoek afgerond is.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be