Dolfinarium

Opening van waterpark Dolfinarium weer uitgesteld

04-06-2018, 14:12 uur | Reacties

De opening van het nieuwe waterpark van het Dolfinarium in Harderwijk heeft weer vertraging opgelopen. Eigenlijk had de waterspeelplaats vorig jaar al open moeten gaan. Door problemen bij de bouw werd de opening verplaatst naar het voorjaar van 2018.

"Met Pasen vindt de opening plaats", beloofde directeur Bert van de Hoef in september vorig jaar. In november bleek echter dat een groot deel van het waterpark weer was afgebroken. De gemeente had een fout gemaakt bij het goedkeuren van de bouwvergunning.


ZIE OOK: Dolfinarium maakt openingsdatum waterpark bekend

Bovendien was het Dolfinarium zelf niet tevreden over de kwaliteit en het uiterlijk van de nieuwe trekpleister, zei een woordvoerder. In maart werd de bouw hervat. Toen werd gesproken over een opening in mei. Toch is het waterpark vandaag de dag nog steeds niet toegankelijk.

"We zijn nog druk bezig met de laatste fase van de bouw", laat een voorlichtster aan Looopings weten. "Het waterpark is dus nog niet geopend. Wanneer de opening zal plaatsvinden, kunnen we op dit moment nog niet met zekerheid zeggen."

Het Dolfinarium lijdt al jarenlang verlies. De laatste cijfers dateren van 2016. Toen werd er een nettoverlies genoteerd van bijna 2,8 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 3,9 miljoen euro.

ZIE OOK: Dolfinarium breekt nieuw waterpark weer af

Reacties