Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Commotie over Efteling-bezoekers met ouderwetse kleding

28-05-2018, 20.32 uur

De Efteling heeft afgelopen weekend een groep bezoekers tegengehouden bij de ingang omdat ze ouderwetse kledij droegen. Daardoor bestond volgens een woordvoerster het risico dat andere gasten hen zouden verwarren met entertainment. "Ze waren dus eigenlijk te goed gekleed", zegt ze.

Het gezelschap bestond uit enkele tientallen leden van de club 'Love it like vintage'. Antonia Isabella was één van hen. Ze is verontwaardigd over de manier waarop ze is behandeld. "Ik was niet verkleed, ik ben gewoon dol op de fifties", laat ze weten.

Een medewerker van de Efteling opperde om andere kleren aan te doen. "Maar daar had niemand op gerekend, dus dat ging niet." Uiteindelijk zijn de nostalgici wel binnengelaten, maar onder strikte regels. Zo kregen ze te horen dat ze alleen in kleine groepjes mochten rondlopen. Ook eiste de Efteling dat er geen foto's gemaakt werden met andere bezoekers. Bovendien was losbandig gedrag uit den boze.

Ook Sylvana Arendse is boos. "Ze bleven ons verkleed noemen en dat vond ik zeer beledigend en eigenlijk discriminerend." Ze voelde zich niet welkom meer. "Het is toch belachelijk voor woorden dat wij deze kleding niet zouden mogen dragen? Ik heb niet eens andere kleding."

Om verwarring te voorkomen, is het sinds 2014 niet toegestaan om de Efteling te bezoeken met professionele verkleedkledij. Een woordvoerster van het attractiepark benadrukt dat er nog nooit bezoekers zijn geweigerd vanwege hun kleding. "We hebben altijd extra shirts die mensen kunnen dragen. En over kinderen in een prinsessenjurk doen we natuurlijk niet moeilijk."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be