Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Meisje gewond door paaltjes bij Efteling-attractie Symbolica

28-05-2018, 17.16 uur

In de Efteling is een meisje gewond geraakt bij de nieuwe attractie Symbolica. Ze leunde op twee stalen palen met een koord die recht voor de ingang van het Paleis der Fantasie stonden. Daardoor vielen de palen om. Eén paal kwam terecht op de hand van het meisje.

"Daardoor lag haar hele hand open", vertelt haar moeder Nathasja de Jong in een YouTube-video. "Het was een heel diepe, lange snee die verschrikkelijk bloedde." EHBO'ers van de Efteling stuurden het meisje door naar het ziekenhuis.

Daags na het incident bleek dat de bewuste paaltjes nog niet waren weggehaald. De Jong: "Dat heeft mij echt heel erg kwaad gemaakt. Wat mijn kind kan gebeuren, kan een ander kind ook gebeuren. Dan is het afwachten tot het weer gebeurt."

Uiteindelijk kreeg de bezorgde moeder een Efteling-manager te spreken. "Er zou toen gelijk werk van gemaakt worden. Dus ik ga ervan uit dat die paaltjes nu zijn weggehaald. Dit mag gewoon niet gebeuren. Het is een familiepark en het moet gewoon veilig zijn voor kinderen."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be