Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Minidocumentaire over legendarische poppenbouwer Efteling

26-05-2018, 14.21 uur

De Efteling zet een legendarische oud-medewerker in de schijnwerpers. Op het YouTube-kanaal van het attractiepark staat een minidocumentaire over technicus Mari van Heumen, die in dienst was van 1972 tot 2007. In die periode was hij onder meer verantwoordelijk voor bewegingstechniek in verschillende iconische Efteling-attracties.

Van Heumen begon zijn carrière met het laten bewegen van de kabouters in het Sprookjesbos. Later werkte hij onder meer aan het Spookslot en Fata Morgana. Vanwege zijn specialiteit werd hij ook wel 'poppendokter' genoemd.

In de ruim zeventien minuten durende video haalt de technicus bijzondere Efteling-herinneringen op en vertelt hij hoe het was om te werken met grootheden als Anton Pieck en Ton van de Ven.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be