Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Djurs Sommerland

Deens pretpark past 'racistische' attractie aan

26-05-2018, 15.23 uur

Een pretpark in Denemarken heeft een attractie aangepast na klachten over racisme. In 2015 ontstond ophef vanwege de draaimolen Hottentot Karrusellen in attractiepark Djurs Sommerland. Bovenop de molen stond een pop van een Afrikaanse bosjesman met dikke lippen en grote oorbellen.

Destijds liet de directie weten dat er niet ingegrepen zou worden. "We respecteren alle meningen, maar zullen geen maatregelen nemen", luidde de reactie. Nu heeft de attractie toch veranderingen ondergaan.

In plaats van de primitieve bosjesman staan er sinds kort verschillende apen op de molen. De naam is gewijzigd naar Abekatten. Directeur Henrik Nielsen ontkent dat de aanpassingen iets te maken hebben met de eerdere kritiek. "Tijdens een onderhoudsbeurt hebben we gewoon besloten om het thema te veranderen", zegt hij.

Meer Djurs Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be