Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Twee gewonden door bizar ongeluk met Franse kermisattractie

21-05-2018, 20.29 uur

Bij een bizar ongeluk met een kermisattractie zijn zondagavond twee mensen gewond geraakt. Op de kermis in de Franse hoofdstad Parijs knapte een kabel van de bungee-attractie La Boule. Daardoor knalde de gondel met de twee slachtoffers tegen de stalen constructie aan.

Op videobeelden is te zien hoe het bakje aan één elastiek recht naar beneden bungelt. Een vrouw werd met rug- en nekpijn naar het ziekenhuis gebracht, melden regionale media. De man die naast haar zat raakte gewond aan zijn hoofd. Ook hij is afgevoerd.

Vorige maand vond er ook al een incident plaats bij dezelfde attractie op dezelfde kermis. Toen schoot tijdens een ritje een veiligheidsbeugel los. Er vielen geen gewonden.

Kort na het vorige voorval besloten autoriteiten dat La Boule veilig genoeg was om heropend te worden. Nu heeft de burgemeester laten weten dat de katapult de rest van de kermis dicht moet blijven. De politie is een onderzoek gestart.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be