Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kecskeméti Vadaskert

Jongen (12) krijgt doodsbedreigingen na per ongeluk doden van zwanger stokstaartje

20-05-2018, 23.39 uur

Een 12-jarige jongen heeft per ongeluk een zwanger stokstaartje gedood tijdens een bezoek aan een dierentuin. De knul negeerde waarschuwingsborden en stak zijn hand in het verblijf met stokstaartjes, waarna hij werd gebeten door één van de dieren.

In paniek probeerde de geschrokken jongen het zwangere stokstaartje Zara van zich af te schudden. Het dier kwam daardoor met een harde klap op de grond terecht. Zara was op slag dood.

Het incident vond eerder deze maand plaats in de Hongaarse dierentuin Kecskeméti Vadaskert. "Zara was de ster van ons dierenpark", schrijft directeur Tamás Tokovics in een emotioneel bericht op Facebook. "Ze was geliefd bij ons publiek en onze medewerkers."

Tokovics zegt verdrietig en boos te zijn. "Wie is hier de schuldige? Onze jeugd heeft steeds minder respect voor de natuur, leraren zijn steeds minder vaak in staat om scholieren te laten luisteren en ouders hebben geen tijd voor een fatsoenlijke opvoeding. Ik wil geen zondebok aanwijzen, want daarmee brengen we Zara niet terug."

In Hongarije is het incident het gesprek van de dag. Dierenliefhebbers zijn een Facebook-groep gestart waarin wordt geopperd dat de jongen een gevangenisstraf moet krijgen. Ook kreeg hij via social media talloze doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be