Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Kecskeméti Vadaskert

Jongen (12) krijgt doodsbedreigingen na per ongeluk doden van zwanger stokstaartje

20-05-2018, 23:39 uur | Reacties

Een 12-jarige jongen heeft per ongeluk een zwanger stokstaartje gedood tijdens een bezoek aan een dierentuin. De knul negeerde waarschuwingsborden en stak zijn hand in het verblijf met stokstaartjes, waarna hij werd gebeten door één van de dieren.

In paniek probeerde de geschrokken jongen het zwangere stokstaartje Zara van zich af te schudden. Het dier kwam daardoor met een harde klap op de grond terecht. Zara was op slag dood.

ZIE OOK: Kinderen trappen flamingo in dierentuin dood

Het incident vond eerder deze maand plaats in de Hongaarse dierentuin Kecskeméti Vadaskert. "Zara was de ster van ons dierenpark", schrijft directeur Tamás Tokovics in een emotioneel bericht op Facebook. "Ze was geliefd bij ons publiek en onze medewerkers."

Tokovics zegt verdrietig en boos te zijn. "Wie is hier de schuldige? Onze jeugd heeft steeds minder respect voor de natuur, leraren zijn steeds minder vaak in staat om scholieren te laten luisteren en ouders hebben geen tijd voor een fatsoenlijke opvoeding. Ik wil geen zondebok aanwijzen, want daarmee brengen we Zara niet terug."

In Hongarije is het incident het gesprek van de dag. Dierenliefhebbers zijn een Facebook-groep gestart waarin wordt geopperd dat de jongen een gevangenisstraf moet krijgen. Ook kreeg hij via social media talloze doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd.

ZIE OOK: Dierentuin in rouw: gestolen pinguïn dood gevonden

Reacties
Bijdrage