Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark wapent zich tegen kritiek met nieuwe dolfijnenshow

09-05-2018, 15.02 uur | Reacties

Met een nieuwe dolfijnenshow wil het Belgische Boudewijn Seapark zich wapenen tegen kritiek van dierenactivisten. Hoewel dolfijnen nog steeds circusachtige kunstjes moeten vertonen, staat de overdekte voorstelling grotendeels in het teken van educatie en de liefde voor de natuur.

De productie Moana's Blue World kostte zo'n half miljoen euro. Er kwam onder meer een gigantisch projectiescherm van veertig meter breed en acht meter hoog. Daarop komen tijdens de show educatieve boodschappen over dolfijnen en het milieu voorbij.

Zo lezen toeschouwers kreten als "Onze oceaan is een plasticsoep, dit moet stoppen" en "Laten we samen meer zorg dragen voor de natuur". Verder wordt uitgelegd dat dolfijnen in het wild ook uit het water springen, bijvoorbeeld om met elkaar te communiceren en om eten te vinden.

Boudewijn Seapark is onderdeel van de Spaanse parkengroep Aspro Parks, net als onder meer het Dolfinarium in Harderwijk, het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans en Walibi Sud-Ouest in Frankrijk.Meer Boudewijn Seapark