Bellewaerde

Pretparkbezoekers zitten anderhalf uur vast in attractie

06-05-2018, 15.22 uur | Reacties

Tientallen bezoekers van het Belgische pretpark Bellewaerde hebben vanmiddag geruime tijd vastgezeten in een attractie. Rond 13.45 uur viel de topple tower El Volador stil door een technisch defect. Zo'n veertig passagiers bevonden zich op dat moment op ongeveer twintig meter hoogte boven de grond. Dat is vier meter boven het instapplatform.

Na een kwartier kwamen de hulpdiensten ter plaatse. "We hebben meteen twee extra hoogwerkers opgeroepen om ons te assisteren", meldt een woordvoerder van de brandweer aan Looopings. Alle inzittenden moesten vervolgens één voor één bevrijd worden. Het duurde anderhalf uur voordat iedereen weer met beide benen op de grond stond.


ZIE OOK: Bezoekers Walibi zitten anderhalf uur vast in attractie

Bellewaerde heeft de pechvogels opgevangen met water en ijsjes. "De samenwerking tussen het park en de hulpdiensten verliep perfect", zegt de voorlichter. Er was geen sprake van paniek. "De laatste personen verlieten al lachend de attractie."

El Volador is een draaiende uitkijktoren die tijdens een ritje heen en weer kantelt. De attractie van de Duitse fabrikant Huss opende in 2005.ZIE OOK: Spannende momenten in Bellewaerde: bezoekers vast in leeuwenverblijf

Reacties