Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Pretparkbezoekers zitten anderhalf uur vast in attractie

06-05-2018, 15.22 uur

Tientallen bezoekers van het Belgische pretpark Bellewaerde hebben vanmiddag geruime tijd vastgezeten in een attractie. Rond 13.45 uur viel de topple tower El Volador stil door een technisch defect. Zo'n veertig passagiers bevonden zich op dat moment op ongeveer twintig meter hoogte boven de grond. Dat is vier meter boven het instapplatform.

Na een kwartier kwamen de hulpdiensten ter plaatse. "We hebben meteen twee extra hoogwerkers opgeroepen om ons te assisteren", meldt een woordvoerder van de brandweer aan Looopings. Alle inzittenden moesten vervolgens één voor één bevrijd worden. Het duurde anderhalf uur voordat iedereen weer met beide benen op de grond stond.

Bellewaerde heeft de pechvogels opgevangen met water en ijsjes. "De samenwerking tussen het park en de hulpdiensten verliep perfect", zegt de voorlichter. Er was geen sprake van paniek. "De laatste personen verlieten al lachend de attractie."

El Volador is een draaiende uitkijktoren die tijdens een ritje heen en weer kantelt. De attractie van de Duitse fabrikant Huss opende in 2005.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be