Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

400.000 euro boete geëist na dodelijk ongeluk Disneyland Paris

03-05-2018, 19.50 uur

Disneyland Paris moet een boete van 400.000 euro betalen vanwege een dodelijk ongeluk. Dat eist de Franse officier van justitie. In oktober 2010 kwam een 53-jarige schoonmaker om het leven toen hij werd verpletterd door een bootje van de attractie It's a Small World.

Daniel Halaburda was bezig met nachtelijke werkzaamheden bovenop een boot toen een collega de attractie aanzette. Daardoor kwam het slachtoffer onder de achthonderd kilo wegende boot terecht. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Deze week moest de operator in kwestie zich verantwoorden in de rechtbank, weet een regionale krant. De medewerker zou geen overzicht hebben gehad omdat het te donker was. Verder zegt hij zich niet meer te kunnen herinneren of hij ooit een training heeft gehad van Disneyland.

Tegen het personeelslid eist het openbaar ministerie een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden. Op 5 juni doet de rechter uitspraak.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be